ZIP Travel rekomendacijos mėgstantiems skaityti

2020 04 30

Tuos, kurie pasiilgo kelionių aromato, kviečiame skristi į keliones ne lėktuvais, o pasitelkus knygas.
Neseniai pateikėme savo filmų rekomendacijas. Šį kartą išgirdus, kad Lietuvoje vėl atidaromos bibliotekos, ZIP Travel komanda atskuba su knygų TOP 15! Mūsų sąraše rasite užsienio ir Lietuvos rašytojų kūrinius, kurie leis pasinerti į keliones ne tik po realius tolimus kraštus, bet ir dvasines sielos gelmes bei išgalvotą fantazijų pasaulį.

P.S. Knygos sunumeruotos atsitiktine tvarka. Įkvepiančio skaitymo!

Užsienio rašytojų kūriniai:

1. Paolo Coelho ,,Alchemikas” / The Alchemist – alegorinis romanas apie fizinę ir dvasinę kelionę į tobulėjimą ir gyvenimo prasmę. Tai piemens kelionė, kuri persmelkta arabišku dvelksmu.

2. Jack Kerouac ,,Kelyje” / On the Road – knyga apie jaunus žmones, kurie yra nepriklausomi nuo vietų ir daiktų. Ištroškę laisvės jie keliauja po visą Ameriką, siekdami patirti tikrąjį gyvenimo džiaugsmą.

3. Elizabeth Gilbert ,,Valgyk. Melskis. Mylėk” / Eat Pray Love: One Woman's Search for Everything Across Italy, India, and Indonesia – knyga apie moterį, kuri nusprendžia pamiršti savo nesėkmes santuokoje ir leistis į kelionę po save per Italiją, Indiją ir Indoneziją.

4. Michelle Gable „Butas Paryžiuje“ / A Paris Apartment – romanas apie dvi moteris ir stebuklingą butą Paryžiuje. Knyga, kuris leis pasvajoti apie dabartinę ir senovės Prancūziją.

5. Jules Verne ,,Kapitono Granto vaikai" / In Search of the Castaways – Lordo Gelnarvano kelionė jachta po Pietų pusrutulį ieškant dingusio laivo kapitono Granto, kurios metu atsiskleidžia veikėjų ryžtas, drąsa ir pasiaukojimas.

6. Jack Kerouac ,,Big Suras" / Big Suras – romano veiksmas vyksta Big Sure, Kalifornijoje. Autorius aprašo daugybę gražių vietų, sutiktų žmonių. Čia Džeko gyvenimas jau visai kitoks nei prieš tai mūsų aptartame romane „Kelyje“.

7. Dan Brown ,,Da Vinčio kodas“ / The Da Vinci Code – detektyvinis romanas, kuris nepaliks abėjingo nė vieno. Tyrinėtojas Lengdonas siekia išsiaiškinti paslaptį, kurią slepia Luvre įvykusi žmogžudystė ir taip atranda simbolius Da Vinčio darbuose, kurie saugo dideles paslaptis.

8. Jules Verne „20000 mylių po vandeniu“ /
Twenty Thousand Leagues Under the Seas: A World Tour Underwater – mokslinės fantastikos romanas apie nepaprastą ekspediciją vandenyne. Jos metu atrandamas fantastiškas povandeninis laivas, kuris vėliau nuneša fregatos keleivius į netikėtus ir dar didesnius nuotykius po vandeniu.


9. James Hilton „Dingęs horizontas“ / Lost horizon - po lėktuvo katastrofos Himalajų kalnuose, grupelė keleivių leidžiasi ieškoti ieškoti vienuolyno, apie kurį dar prieš mirtį užsiminė pilotas. Po neilgai trukusios kelionės, jie atranda nepaprasto grožio ir stebuklų žemę.

Lietuvių rašytojų knygos:

10. Gražina K. Sviderskytė „Lituanica. Nematoma pusė“ – visiems puikiai žinomas didvyriškas Stepono Dariaus ir Stasio Girėno poelgis knygoje atskleidžiamas dar kitaip. Čia išnyra nauji asmenys, negirdėtos jų istorijos. Tai knyga, kuri tarsi patį skaitytoją nuneša per Atlantą.

11. Martynas Starkus „Kartą Pietų Amerikoje“ – istorijos, kurias patyrė keliautojai išnaršę Pietų Ameriką su senu autobusiuku. Sutikti žmonės, neatrasti Pietų Amerikos kraštai, kur turistų nė kvapo ir vietos, pritraukiančios tūkstančius keliautojų iš viso pasaulio.

12. Martynas Starkus „Žemyn galva į Australiją” – tolimo krašto grožis, kurį keliautohjai atranda laukinėje Australijoje, o ne turistų išmintuose takuose ir fasadinėje Australijos pusėje. Knygoje – jaukūs susitikimai su lietuviais ir humoras, kuris pakels nuotaiką ir sužadins norą pažinti Australiją bent jau iš tolo.

13. Andrius Kleiva „Kaip veikia Japonija“ – knygos pavadinimas atskleidžia ir tai, ką galima rasti knygoje. Autorius pateikia kultūrines, politines, socialines detales apie Japoniją, nepamiršdamas ir savo emocijų ir išgyvenimų.

14. Marius Lucka „Jaunystė: kelionių įspūdžiai“ – jaunatvišku polėkiu persmelkti kelionių pasakojimai, neįtikėtinos ir kurioziškos situacijos, kurias patiria jaunas žmogus, keliaudamas per pasaulį ir kartu per savo vidų.

15. Eglė Gerulaitytė „Bastūnės liudijimai“ – knyga apie kelionę po Pietų Ameriką motociklu. Peru, Bolivija, Argentina, Čilė, Ekvadoras, Kolumbija – šalys per kurių grožį, unikalumą ir žmones, keliautojos asmenybė keičiasi ir bręsta.

Smagaus ir įtraukiančio skaitymo!

ZIP Travel rekomendacijos mėgstantiems skaityti

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Geriausi kelionių pasiūlymai el. paštu