ZIP Travel pasiūlymai laikui namuose

2020 03 27

Keliauti galima net ir nekeliant kojos iš namų. Vieni iš geriausiai tokį darbą atliekančių įrankių, be abejonės, yra filmai. Per porą valandų išnaršysite bet kokį pasaulio kampelį, sužadinsite vaizduotę, užuosite kvapus, net pajusite gaivų vandenyno vėją.


Kad virtualių kelionių planavimas būtų lengvesnis, kaip visuomet ZIP Travel komanda pasiruošusi padėti. Atskubame į pagalbą ir dovanojame savo TOP 15 filmų, kurie įkvėps keliauti, pažinti ir atrasti pasaulį.

P.S. Filmai sunumeruoti atsitiktine tvarka. Smagaus žiūrėjimo! 

1. „Valgyk, melskis, mylėk“ / Eat, Pray, Love (2006) – filmas apie moterį, kuri nusprendžia pamiršti savo nesėkmes santuokoje ir leistis į kelionę po save per Italiją, Indiją ir Indoneziją.

2. „Atgal į gamtą“ / Into the Wild (2007) – jauno žmogaus kelionė po gražiausius Amerikos gamtos kampelius, ieškant gyvenimo prasmės ir ryšio tarp gamtos bei savęs, visas materialines vertybes paliekant užnugaryje.

3. „Liūtas“ / Lion (2016) – dramatiška kelionė, beieškant praeities, šeimos ir gimtų namų Indijoje. Jaunas vaikinas, būdamas mažas, atsitiktinai lieka vienas ir pasiklysta nežinomame krašte, kol galiausiai patenka į vaikų namus ir iš ten yra įvaikinamas šeimos, kuri gyvena Australijoje.

4. „Kelias“ / The Way (2010) – širdį sušildanti istorija apie tėvą, kuris keliauja į Europą dėl sūnaus, žuvusio per El Camino the Santiago piligriminį žygį. Atvykęs į Ispaniją, tėvas pats nusprendžia leistis į sūnaus pradėtą žygį.

5. „Po Toskanos saule“ / Under the Tuscan Sun (2003) – romantinė komedija, kuri nukels į regioną vidurio Italijoje. Pagrindinė veikėja gauna 10 dienų kelionę į Toskaną, kaip dovaną iš geriausios draugės, o nuvykusi ten supranta, kad galbūt tai antras šansas jos gyvenime. Nusprendžia čia pasilikti ir pradėti naują gyvenimą.

6. „Laukinė“ / Wild (2014) – įkvepianti istorija apie moterį, kuri norėdama užmiršti nesėkmes gyvenime, nusprendžia leistis į alinančią 1 tūkst. mylių žygį Ramiojo vandenyno pakrante. Kelionė šiame filme „gydo“, kuo arčiau tikslas, tuo mažiau praeities skaudulių pagrindinei veikėjai lieka.

7. „Pasiklydę vertime“ / Lost in Translation (2003) – pagrindinis veikėjas, Holivudo aktorius, atvyksta į Japoniją dėl filmavimosi reklamoje. Pavargęs nuo rutinos, jaučiasi pasimetęs, negali užmigti naktimis. Tokijuje jis atranda laisvę ir kitą panašaus likimo sielą. Kartu jie leidžia laiką Tokijuje, tačiau čia kartu apsistojo tik trumpam.

8. „Geriausias egzotiškas Marigold viešbutis“ / The Best Exotic Marigold Hotel (2011) – šilta ir linksma istorija apie iki kelionės visiškai vieni kitų nepažįstančių žmonių grupelę, kuri nusprendžia atostogas praleisti egzotiškoje Indijoje. Ten juos suvilioja Marigold viešbutis, tačiau vos nuvykus, pasirodo, kad viešbutis – tik reklaminio lankstinuko atvaizdas.

9. „Motociklininko dienoraštis“ / The Motorcycle Diaries (2004) – biografinis filmas apie jauno vaikino kelionę per Lotynų Ameriką, iš Argentinos į Venesuelą motociklu. Tai kelionė, kuri pakeičia mąstymą ir pripildo ryžto, siekiant keisti pasaulį. Filme atsiveria ne tik Lotynų Amerikos grožis, bet ir skaudūs įvykiai.

10. „Pėdsakai“ / Tracks (2013) – istorija apie neįtikėtiną jaunos merginos kelionę po Australijos dykumą, kartu su šunimi ir keturiais kupranugariais. Per aštuonių mėnesių kelionę ji išmoksta įvairių gyvenimiškų dalykų ir sutinka nepaprastų žmonių.

11. „Pasivaikščiojimas miške“ / A Walk in The Woods (2015) – pagrindinis veikėjas išsiruošia į tolimą kelionę pensiniame amžiuje. Kartu su senu draugu ketina įveikti daugiau nei 2 tūkst, mylių žygį, kuriame siekia atrasti gyvenimo ramybę. Tačiau pasirodo, kad pasirinktas partneris ne visai tinkamas tokiai kelionei.
https://www.youtube.com/watch?v=cOF2LIAp9bw

12. „Aistrų vulkanas“ / The Volcano / Eyjafjallajökull (2013) – Buvę sutuoktiniai ruošiasi skristi į dukters vestuves Graikijoje, tačiau jų planus sujaukia vulkano išsiveržimas, dėl kurio atšaukiami visi skrydžiai Europoje. Pagrindiniai veikėjai privalo per kelias dienas nusigauti iš Vokietijos į Graikiją, kur ir prasideda nuotykių kupina kelionė.

13. „Volterio Mičio slaptas gyvenimas“ / Secret Life of Walter Mitty (2013) – jausminga istorija apie pagrindinio herojaus fantaziją. Tai filmas, kur gali tapti bet kuo ir jokie gyvenimo dėsniai čia negalioja. Pagrindinis herojus darbe įsižiūri kolegę, tačiau dėl savo drovumo niekaip jos neužkalbina, o vietoje to leidžiasi į kelionę po savo svajas.

14. „Paplūdimys“ / The Beach (2000) – Maištingi jauni žmonės veržiasi į keistą Azijos vietą, kurioje egzistuoja bendruomenė, paremta savo sukurtomis taisyklėmis. Jaunuoliai tikisi atrasti slaptą paplūdimį Tailande, kuriame gera tarsi rojuje. Tačiau tik nuvykus ten, pasirodo, kad ne viskas tame paplūdimyje tobula.

15. „Hobitas“ (trilogija) / The Hobbit (2012-2014) – filmų trilogija fantastikos mėgėjams, kur galima patirti netradicinę kelionę. Įspūdį kelia ne tik filmo siužetas ir specialieji efektai, bet ir nuostabi gamta. Pažiūrėjus šiuos filmus yra didelė rizika, kad atsiras nenumaldomas noras pakeliauti po Naująją Zelandiją, kur ir buvo filmuota „Hobito“ trilogija. 

ZIP Travel komanda linki smagaus filmų žiūrėjimo. Saugokit save ir kitus!

ZIP Travel pasiūlymai laikui namuose

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį

Geriausi kelionių pasiūlymai el. paštu